Tentang werksbite.com

Menulis untuk anda

credit image tirachardz

Hai!

Salam dan salam sejahtera.

Terima kasih kerana mengunjungi portal werksbite.com

Tujuan portal werksbite.com ditubuhkan adalah kerana ingin memberi idea, panduan dan pendapat berkaitan bisnes secara pasif, internet dan juga teknologi.

Ramai yang tak tahu di dunia zaman serba digital ini berbagai-bagai bisnes anda boleh buat terus dari rumah dan ia sangat-sangat lucrative!
 
“siapa yang pandai IT, dia boleh survive dalam dunia”
 
Zaman serba moden, apa yang boleh dikatakan adalah ilmu IT dan digital merupakan satu kewajipan untuk sesiapa yang nak stand out dalam dunia “mencari duit dari rumah sahaja”. 

Anda tidak perlu pun mahir dalam coding dan segala ilmu-ilmu teknikal yang cukup kompleks dan memeningkan kepala, tidak perlu pun, cukup sekadar anda mempunyai skill yang diperlukan sahaja dalam sesuatu bidang. And the rest is usaha dan semangat anda! 

Seronok bukan jadi bos sendiri, tiada siapa boleh arah-arah anda, sudah tentu masa anda lebih flexible untuk anda luangkan bersama keluarga anda.
 

Cuma sedihnya, di Malaysia, ramai tak buat dan ambil peluang ini untuk jana pendapatan pasif. Yang kita tahu adalah pendapatan aktif sahaja seperti kerja office hour 9-5 petang.

Dan tidak salah juga jika anda ingin teruskan kerja hakiki anda dan sambil-sambil itu anda  jana pula pendapatan pasif! Dua income dalam satu-satu masa. Amazing bukan? 

Maka inilah terhasilnya portal werksbite.com yang misinya adalah untuk memberi kesedaran dan idea kepada orang awam untuk jana pendapatan secara pasif dan juga jana pendapatan dari rumah sahaja walaupun semasa anda sedang tidur dengan nyenyak dan bercucuk tanam di belakang rumah pun anda boleh dapat duit.

Oleh yang demikian, ia terbuka dan sangat sesuai untuk golongan dibawah :

Jika anda termasuk dalam 10 golongan diatas, maka weksbite.com adalah tempat yang sesuai untuk anda bermula, dan grow dalam bidang yang anda ceburi.

Dengan itu, Werksbite mengucapkan selamat menimba ilmu! yang baik segala-galanya datang dari Allah swt.

Siapakah di sebalik takbir werksbite.com?

Assalamualaikum dan salam perkenalan. Nama saya Afiq Sam. Sayalah orang di belakang takbir yang bertanggungjawab membina dan menguruskan portal weksbite.com.

Saya merupakan seorang programmer (frontend developer) dan juga merupakan seorang jurufoto perkahwinan sambilan di syarikat saya Shot The Box.

Di sebelah kiri ini adalah saya 😀

Anyway saya ingin ucapkan Selamat datang ke laman blog saya, werksbite.com, sebuah laman blog yang memberi inspirasi kepada anda! 

Adakah anda merupakan pertama kali melawat ke werksbite.com? Jika YA, apa kata anda tekan (Ctrl + D) sekarang untuk bookmark blog ini. 

Werksbite ingin berkongsi sebanyak ilmu yang boleh untuk membantu anda membuat duit dalam dunia digital dan secara pasif.

Segala-gala content dalam werksbite ini adalah menerusi pengalaman-pengalaman saya, bacaan, perkongsian orang ramai yang saya akan kongsi bersama anda.

Jika anda mempunyai seberang pertanyaan, anda boleh hubungi Borang perhubungan

Selamat membaca dan have a good day!


yang Ikhlas

Afiq Sam

 

 

Sertai werksbite untuk dapatkan info terkini!

Jom isikan di bawah untuk dapatkan tips-tips dan info yang lebih menarik!

© 2022 ALL RIGHTS RESERVED BY WERKS BITE!